Skip to content

Sommerprosjekt 2021Bertel O. Steen - Washy

Profilbilde av Praveen Kirubaharan

Forfatter

Praveen Kirubaharan
3 minutter lesetid

Etter seks uker er årets sommerprosjekt over. Teamet vårt, bestående av fem studenter fra NTNU, UiO og UiB, samt en erfaren teamleder fra ITverket, har i sommer hatt gleden av å jobbe for Bertel O. Steen!

Team Washy

  • Andreas Saltom Rikheim - Datateknologi (NTNU)
  • Praveen Kirubaharan - Kommunikasjonsteknologi (NTNU)
  • Rose Lu - Kybernetikk og robotikk (NTNU)
  • Sondre Eide Omland - Datasikkerhet (UiB)
  • Vanahn Nguyen - Programmering og robotikk (UiO)
  • Brede Fritjof Klausen - Teamlead (ITverket)

Oppstart

Allerede på våren før vi startet i sommerjobb var det opplegg for oss. En ny ordning i år var at det ble gjennomført digitale kurs som tok for seg alt fra HTML og CSS til testing og REST-API. I tillegg ble vi invitert på arrangementer som julebord og quiz, noe som gjorde at vi følte oss inkluderte. Vanligvis pleier det og å være en kickoff et par dagen i starten av sommerjobben, men dette ble dessverre avlyst pga. den pågående koronasituasjonen. Vi hadde i stedet en litt roligere kickoff på kontorene til Bertel O. Steen, hvor vi fikk innføring i god kodekvalitet, kode-kata, git, samt hva det vil si å være en god konsulent. Etter dette følte vi oss mer forberedte til å begynne på prosjektet for kunden vår - Bertel O. Steen.

Prosjektet

Bertel O. Steen eier mange vaskehaller i Norge. I dag er det komplisert å vaske en bil. Bruker må fysisk gå ut av bilen og kjøpe en billett. Årets sommerprosjekt gikk derfor ut på å lage en mobilapplikasjon som skulle simplifisere denne prosessen.

Det har vært veldig givende å sitte ute på et reelt prosjekt for en kunde. Vi har brukt scrum og jobbet i ukentlige sprinter, noe som innebærer daglige standups og demo hver uke.

Applikasjonen ble påbegynt ganske fra scratch, hvor det vi hadde å gå på var et utkast til et design og et API. Frontend ble skrevet i React Native med JavaScript, mens backend ble skrevet i .NET med C#.

Mellom kodeslagene

Padel tennis etter jobb

Ved siden av fleksitiden vår på 09-15 (ofte 08-16), ble vi kjent på andre plan. Vi var på en klatrepark, hadde sup-kurs, fant vår indre kunstner på Paint'n Sip og mye mer.

Energizer

Selv om dette går under forrige punkt, trengs det en egen overskrift her. I begynnelsen var vi veldig dårlige til å ta pauser, og fikk i første sprint review høre fra teamlead at dette var noe vi måtte bli flinkere til. Løsningen? Egget og "strukturerte" pauser.

Vi bestemte oss for å spille (leke?) "Egget" etter hver standup - en simpel ting som handlet om å stå bak hverandre i kø og kaste en sprettball i veggen, for så å hoppe over den med beina. Klarte du ikke dette, var du ute. Høres det lett ut? Vel, det var det. Til tross for dette, ga dette oss energien til å krampe ut mange kodelinjer mellom Egget og lunsj.

Vi hadde i tillegg to "strukturerte" pauser ila. arbeidsdagen. Den ene kl. 10:30, den andre kl. 14:00. Her skulles det kjempes i kortspille Spardame. Selv om det tok litt tid før alle skjønte reglene og disse ble fulgt, ble det en braksuksess. Et lite insentiv som ble innført var at taperen av hver sprint (og sammenlagt) måtte gjøre noe for resten av teamet.

Alt i alt en kjempefin sommer.

Vennlig hilsen Andreas, Praveen, Rose, Sondre og Vanahn.

Tap i Spardame resulterte i glutenfri Washy-kake