Skip to content

SOSIALTGeek Cruise 2017

Profilbilde av Marius Thingwall

Forfatter

Marius Thingwall
4 minutter lesetid

Konsulentene i ITverket er alltid på jakt etter nye utfordringer. Årets Geek Cruise var intet unntak. Tretti læringsvillige ansatte steg ombord Color Fantasy for faglig og sosialt påfyll.

En av de hyggeligere tradisjonene hos ITverket er den årlige utflukten: Geek Cruise. Kjært barn har dog mange navn, og cruiset har ved tidligere anledninger vært kjent som retreat. Den gangen på hotell. Hovedpoenget har uansett alltid vært likt; hygge og ny lærdom som forhåpentligvis er litt utenfor det vanlige.

Årets oppgave var av en litt mer håndfast natur enn tidligere år. Deltagerne skulle skru sammen, og programmere et utvalg Arduino-roboter. Den første oppgaven handlet om å koble sammen en servomotor med en blomst og få denne til å følge etter lyset. Til hovedoppgaven hadde arrangørene kjøpt inn såkalte "sumo-roboter", som ved hjelp av en infrarød sensor skulle finne veien igjennom en labyrint. Noe litt annerledes enn det .NET- og javautviklerne hos ITverket jobber med til daglig.

Arrangørene hadde på forhånd snekret sammen et utvalg labyrinter, som deltagerne fritt kunne teste utstyret sitt på. Det hele kunne minne om en vanlig hverdag hos Reodor Felgen, med ledninger og lys overalt. I tillegg til hovedoppgaven om å faktisk komme til mål, var det også et utvalg ekstraoppgaver deltagerne kunne bryne seg på. Blant annet skulle robotene spille en liten sang hvis de krysset en tykkere strek. Med varierende musikalske ferdigheter prøvde deltagerne seg frem. Poeng ble nemlig også gitt basert på kvaliteten på sangen.

Mot slutten av den andre dagen var det duket for konkurranse mellom lagene. Arrangørene hadde gjemt bort en stor labyrint som ingen hadde fått se på i løpet av opplegget. Målet var enkelt, komme raskest mulig igjennom på tre forsøk. I tillegg til noen ekstraregler for å unngå juks. Det viste seg at oppgaven hadde vært utfordrende, og av seks lag var det kun en robot som kom seg til mål, til stor begeistring fra vinnerlaget.

For de teknisk interesserte så ble det primært brukt Arduino IDE for å skrive koden, med C++, med en del biblioteker inkludert fra arrangørens side. Man er på ingen måte låst til å bruke Arduino IDE, og flere av deltagerne brukte blant annet Visual Studio.

I tillegg til det faglige har Color Line mye annet hyggelig å by på. Deltagerne fikk prøve seg på både julebordsbuffeén og trerettern. En del fikk også kjenne litt på om sjøbenet var godt vedlikeholdt. Det åpne høsthavet mellom Norge og Danmark kan til tider by på litt bølger. Selv med noen betryggende ord fra mannskapet om at: "Dette er bare småtteri", var det nok noen av landkrabbene i ITverket som kanskje syntes det var litt i meste laget. Undertegnede inkludert, som så seg nødt til å ta en halvtime i horisontal posisjon før middagen. På hjemreisen kom heldigvis ikke de verste bølgene før natten hadde senket seg. På det tidspunktet hadde de fleste kastet inn håndkleet for kvelden, og de som fortsatt var våkne hadde fått kalibrert sjøbenet deretter.

Alt i alt ble årets cruise en vellykket affære. Selv med høye bølger og roboter på litt avvikende kurs. Vi ser frem til hva neste års arrangører kan finne på!