Skip to content

Sommerprosjekt 2023Sommerprosjekt hos Patentstyret

Profilbilde av Caroline Stensland Selte
Profilbilde av Praveen Kirubaharan

Forfattere

Caroline Stensland Selte, Praveen Kirubaharan
4 minutter lesetid

Hei! Vi er Team Patentstyret – en kreativ og engasjert gjeng med datanerder fra NTNU. Imens vi nærmer oss slutten av studiene våre, har vi jobbet sammen hos Omegapoint Norge denne sommeren.


- Herman Seternes – 4. klasse Datateknologi (NTNU)
- Daniel Yang Hansen – 4. klasse Datateknologi (NTNU)
- Felix Raj Bottolfsen – 5. klasse Datateknologi (NTNU)
- Thea Salvesen – 4. klasse Datateknologi (NTNU)

I sommer har vi jobbet med å digitalisere “Tidende”, et tidsskrift som publiserer alt av oppdateringer som skjer innenfor patenter, varemerker og design. Per i dag utgis dette på PDF-format, så vi har jobbet på en webapplikasjon som kan erstatte PDFen. Dette med patenter er nokså fagspesifikt, så vi har lært masse om patentverdenen for å kunne lage et knallbra produkt.

Oppstart på Hafjell

En av sommerens høydepunkter var oppstarten på Hafjell. I løpet av to og en halv dag på en hytte, kombinerte vi både faglige kurs og sosialt samvær. Dette var ikke bare en vanlig ferie - det var en unik mulighet til å kombinere læring og moro på en meningsfull måte.

Vi var med på kurs i teknologiene vi skulle senere bruke, og forskjellige aktiviteter som gjorde at vi ble bedre kjent med de andre sommerstudentene. Turen til Hafjell ble virkelig startskuddet for vår sommer hos Omegapoint Norge, og da vi først kom på kontoret var vi klare til å knekke i gang med programmering og utvikling.

Prosjektet

Det har vært spennende og interessant å jobbe for Patentstyret. Ingen av oss har vært borti immateriell rettighet før, så det var mye å sette seg inn i. "Digitale Tidende" er et viktig prosjekt for digitalisering av Patentstyret sine tjenester, og målet vårt har vært å gjøre denne ressursen mer tilgjengelig for alle brukere, både nåværende og fremtidige. Vi har laget en nettside som lar brukere søke i kunngjøringer og saker, og eksportere data i form av pdf. Nettsiden har også funksjonalitet for å vise saksdetaljer, blant annet med en tidslinje over en saks hendelsesforløp. I tillegg har vi måttet være obs på universell utforming, da Patentstyret er en offentlig etat.

Vi har fått mye ut av parprogrammering

I løpet av sommerprosjektet utviklet vi backend i C# med .NET 7 som rammeverk. Vi har blant annet brukt verktøy som QuestPDF, og mange forskjellige Azure-integrasjoner, som hjelper oss med å holde alle tjenestene våre oppe i skyen. I frontend har vi benyttet oss av React TypeScript med Redux, for å håndtere global state. Material UI har blitt brukt som komponentbibliotek i React. Alt i alt har vi fått se på å lære oss mange nye teknologier, og prosjektet har vært veldig lærerikt.

Caroline, vår dedikerte teamleder, har vært limet som har holdt oss sammen gjennom tykt og tynt. Hennes veiledning og støtte har vært uvurderlig, og vi er takknemlige for hennes tilstedeværelse gjennom hele reisen. Og med støtte mener vi is, masse is!

Det er viktig med ispauser (her sammen med de andre teamene)!

Sosialt

Mens arbeidet har vært en betydningsfull del av vår sommer, har de sosiale aktivitetene også vært med på å forme vår opplevelse. Hver tirsdag var det lagt opp til et sosialt arrangement med alle sommerstudentene, noe som ikke bare styrket har vår teamdynamikk, men som også har gitt oss vennskap og minner som vil vare livet ut.

Vi har hatt gleden av å oppleve Paint'n Sip, badstue og bading, lasertag, Fangene på Fortet, samt en avsluttende middag med minigolf etterpå.

Sommerstudentene er på lasertag!

Vi ser tilbake på denne sommeren med glede, for den har gitt oss både faglig vekst og personlig utvikling. Samarbeidet vårt har ikke bare resultert i et vellykket resultat, men også i et bånd som vi tar med oss videre i våre studier og fremtidige karrierer.

Med vennlig hilsen,

Daniel, Felix, Herman og Thea