ITverket arrangerte en åpen fagkveld med temaet DevOps den 28.03.2017. Årets medkonsulent (Tjalve Aarflot) og årets nerd (Henning Kilset) i 2016 delte av sin kunnskap.

 

MinglingKvelden startet med pizza, noe godt å drikke og mingling. Det var hyggelig å se igjen kjente fjes, og bli kjent med noen nye.

 

 

 

 

Tjalve holdt et innlegg med tittelen “DevOps on the MicrTjalve_devopsosoft stack”. Her fikk vi først en innføring i hva DevOps er og hvorfor det snakkes mye om i dag. Resten av tiden gikk med på en demo, hvor Tjalve viste oss hvordan man kan håndtere hele livssyklusen til en applikasjon i Visual Studio Team Services. Dette var en bra demo hvor vi fikk se planlegging, kildekontroll, bygg, test, utrulling og monitorering.

 

 

Etter en kort pause holdt Henning et innlegg med tittelen “.NET på Docker og Kubernetes”. Innlegget startet med en introduksjon av .NET Core, hvor vi også fikk en demo av en ASP.NET Core Henningapplikasjon kjørende på Mac. Videre fikk vi se hvordan man kan kjøre dette i en Docker container, og hvordan man kan bruke Kubernetes til å orkestrere og håndtere containere. Dette var en interessant demo hvor vi fikk se hvordan containere kan deployes til skytjenester, og skaleres opp og ned ved noen enkle kommandoer.

 

 

Dette var vår første erfaring med å arrangere en åpen fagkveld, men jeg tror det ga mersmak både for de som hørte på og de som presenterte. Vi arrangerer også frokostseminarer med interessante tema, så dersom du ikke kunne delta på denne fagkvelden kommer det flere muligheter. Jeg håper vi sees på neste arrangement i regi av ITverket.