ITverket var fredag med på den årlige sponsorcupen til Tippeligaens overraskelseslag Mjøndalen.

Syv staute menn tok togturen til Mjøndalen for å forsvare de oransje fargene denne solfylte fredag ettermiddag. Vel fremme tok laget samling i garderoben for å suge til seg ekte garderobekultur som de fleste husket å være med på som tenåringer. Latteren satt løst da leggskinn ble tatt på, fotballskoene knytt og den vakre oransje drakten skle ned over veltrente kropper. Noen spillere hadde til og med investert i nye fargesprakende fotballsko, mens Tom Henrik fortsatt mente at “fotballsko skal være svarte”.

Martin, Anders, Jo, Ole Andreas, Tjalve, Magne og Tom Henrik var ITverket sine utvalgte. I tillegg hadde vi med tre underleverandører slik at vi skulle unngå sykemeldinger uken etter. Keeperen vår hadde til og med stått i mål for juniorlandslaget til Sverige!

Hele 340 spillere i alle aldre og kjønn hadde tatt turen til et veldig bra arrangement. Det manglet ikke på engasjement fra hverken spillere eller tilskuere, noen lag hadde til og med egne duskedamer. ITverket skulle denne dagen spille mot fryktinngytende lag som Pizzabakeren Mjøndalen, Albjerk bil og Isachsen 1. De oransje mente selv de var godt samspilte, Magne og Tom Henrik hadde tross alt spilt sammen for Overhuset i en kamp for to år siden. Men vi fant ut at litt oppvarming nok var greit.

Første kamp mot Pizzabakeren skulle vise seg å bli alt annet enn velsmakende, med en landslagspiller i futsal og andre aktive fotballspillere skulle disse kokkene vise seg å bli en hard motstander å slå. Pizzabakeren tok en tidlig ledelse, men ITverket slo raskt tilbake da Magne fant Tom Henrik foran mål på et innkast og 1-1 var et faktum. Etter utligningen tok Pizzabakeren over og til slutt stod det 4-1 til laget som senere gikk av med seieren i hele cupen.

Etter en velfortjent pause-øl var laget klart for revansje i andre kamp. Albjerk bil skulle knuses som hjertet til en jente på afterski på Gaiastova. IT-nerdene hadde fått med seg et tidligere resultat og med enkel matematikk funnet ut at dette ble seier til de oransje. Albjerk hadde nemlig slått Isachsen 1 som igjen hadde blitt knust av Pizzabakeren, så da var favorittstempelet på plass og seier innkassert på forhånd. Som alle estimater levert av ITverket traff vi også på dette, en flott 2-0 seier etter tidvis mye godt spill og mål av Tom Henrik og en jurist med navn Christian som var innleid som underleverandør fra Fylkesmannen i Buskerud til dette fotballprosjektet. Tjalve var solid på backen og Ole Andreas viste at timer i styrkerommet hadde gitt muskler nok til å knekke enhver bilselger fra Drammen! Nå levde håpet om en plass i sluttspillet!

IMG_5027

Manager Karlsen med full kontroll

Siste kampen skulle gå mot Isachsen. Manager Karlsen (bildet over) mente vi skulle foreslå å spille om navnet på stadion da Isachsen nylig kjøpte stadionnavnet til Mjøndalen Stadion. Forslaget ble overbringet motstanderen, men ingen hadde myndighet til å inngå en slik avtale. Denne kampen hadde alt: dårlig dommer, stygge taklinger, spill mot to mål, en ball og fotballspillere. Etter at dommeren hadde oversett en klar straffe til ITverket og flere andre avgjørelser som skulle gått de oransje sin vei, måtte ITverket sine spillere innse at kampen endte med et surt 2-1 tap. Det var en svært mutt gjeng som måtte innse at cupen var over. Selv om Jo mente at dette var nøye planlagt slik at laget kunne få en lenger fest, enn hvis det hadde endt med sluttspill.

Etter en dusj og pleie av såre kropper og vonde ankler inntok et feststemt lag VIP-lokalene på Isachsen Stadion. Her var stemningen god og Magne ble “star struck” da selveste Mjøndalentrener Vegard Hansen solgte pølse i lompe til en helt vanlig gutt fra Levanger. Inntrykket var så sterkt at Magne der og da bestemte seg for å starte et nytt og bedre liv. Første steg var å ta skjegget.

Magne tilbake som vi kjenner han etter seks måneder

Magne tilbake som vi kjenner han etter seks måneder

Dagen ble avsluttet med bankett på Mjøndalen Gjestgiveri. Her ble det servert ca 150 pizzaer fra Pizzabakeren og vi er fortsatt ikke sikre på hvem som laget alle disse pizzaene da de ansatte var opptatt med å vinne fotballcup….

ITverket sitt lag sammen med Mjøndalen sin trener Vegard Hansen

ITverket sitt lag sammen med Mjøndalen sin trener Vegard Hansen. Fra v. Ole Andreas, Anders, Tom Henrik, Vegard Hansen, Jo, Tjalve, Martin og Magne