ITverkets erfarne prosjektledere var ute etter mer kunnskap og inspirasjon. Valget falt på PMI Global Project Management Conference 2017 i Chicago, USA. Her fikk de det de ønsket!

Tre intensive konferansedager og to dager SeminarsWorld post-conference ga dem et fint faglig påfyll. Konferansen var enorm og hadde over 3 000 prosjektledere fra hele verden. Deltagerne kom fra blant annet USA, Canada, Filipinene, India, Saudi-Arabia og ITverket fra Norge. Key note speaker var Sir Tim Berners-Lee, mannen som oppfant World Wide Web.

Våre prosjektledere fikk mange nye impulser fra en stor bredde sesjoner og spesielt fra gruppearbeidet. De fikk også godt med tid til å diskutere temaene dem imellom så oppholdet var et friskt faglig påfyll fra en ellers travel hverdag.

Deltagerne kom hovedsakelig fra IT-miljøer i USA som koordinerer prosjekter der prosjektstaben er spredt over hele verden. Noen veldig store prosjekter, men de fleste i sammenlignbar norsk målestokk. De har mange av de samme utfordringene som våre prosjekter hjemme, men det var positivt å se hvor langt fremme ITverket og Norge er kommet i prosjektlederfaget og i metodikken vi bruker i systemutviklingen.

Noe av det som overrasket var at mye av kommunikasjonen i prosjektene var tekstlig i e-poster og i spesifikasjoner. Amerikanere er veldig glade i omfangsrike dokumentasjoner. Dette kan nok forklares ved at de ofte opererer med mange tidssoner. Det at prosjektdeltagerne ikke er våkne samtidig gjør muntlige gjennomganger nødvendigvis vanskeligere.

Under flere av sesjonene ble det av foredragsholderne også gjort et poeng av at Europa har kommet lengre enn USA på dette området. Vi er dyktige her på berget også!

Etter seminaret deltok de på SeminarsWorld post-conference og kurset Project Produktivity Killers: How To Get Them Before They Get You.

 

Willis towerI tillegg til konferansens faglige agenda bød Chicagoturen på kulturelt påfyll. «Chicago style pizza» ble en mektig og annerledes pizza-opplevelse. De tre fikk også testet grensene sine og tøyd komfortsonen ved å stå på en glassbalkong 400 meter over bakken i Willis Tower. Ikke alle var like komfortable på forhånd, men alle de tre vågale prosjektlederne gjennomførte oppgaven med varierende grad av adrenalin i kroppen.

 

Halloween web

Litt ekstra spesielle kulturelle opplevelser ble det også, siden timingen på konferansen havnet midt i Halloweenfeiringen. Amerikanerne har noe lengre erfaring med denne feiringen enn nordmenn, og det ble en ganske annerledes Halloween. Kvelden ble tilbragt med å se på en av USAs største Halloweenparader – Northalsted Halloween Parade. Der tok amerikanerne kostymene et skritt videre enn vi gjør i Norge, og det var veldig moro å se alle de kreative antrekkene.

 

pizza webHyggelige kvelder med god mat og vin ble også opphavet for gode idéer, og nye og spennende planer ble lagt for prosjektlederavdelingen som ITverket er i ferd med å bygge videre. Vi ønsker å utvide med flere dyktige prosjektledere, så om noen prosjektledere eller prosjektlederemner synes dette høres interessant ut, så ta kontakt med Tom Henrik Rogstad.

 

Skyline web

Chicago by night sett fra London House Rooftop Bar.