Skip to content

Læring og delingFagkveld 21.06.22

Profilbilde av Oscar Thån Conrad

Forfatter

Oscar Thån Conrad
6 minutter lesetid

Et av de sikreste tegnene på at sommeren er i anmarsj er at sommerstudentene inntar kontoret. I år er det en solid gjeng bestående av 11 NTNU-studenter. Tirsdag 21.06.22, en god og varm junidag, inviterte arrangementsgruppa til fagkveld i den nye fløyen på kontoret.
På programmet stod det presentasjon av sommerstudentene og deres prosjekter etterfulgt av et dypdykk inn i mobilutviklingens verden. Bjørnar og Arild tok for seg henholdsvis Flutter og React Native.

Barnekreftforeningen

Det var sommerstudentene som startet ballet, og først ut var gjengen som denne sommeren jobber for Barnekreftforeningen i samarbeid med itDAGENE på NTNU. Hos team Barnekreftforeningen sitter Mads Bakken, Lise Marie Nilsen og Olav Alexander Nomeland på prosjektet som heter “Løp for meg”. Deres utfordring er å lage en webapp som skal brukes under en innsamlingsaksjon til Barnekreftforeningen. Målet med applikasjonen er å oppfordre de andre bedriftene som deltar på itDAGENE til å donere penger basert på antall loggede kilometer på treningsappen Strava under innsamlingsaksjonen.

Team "Løp for meg"

Bertel O. Steen

Neste gruppen opp på scenen var gjengen som skal tilbringe sommeren hos Bertel O. Steen på Lørenskog. De har fått i oppgave å lage en “Proof of Concept”-løsning i form av flere dashoards. Her skal Bertel O. Steens IT-systemer og kostnader knyttet til systemene deres vises. For å gjøre dette bruker de språket Search Processing Language (SPL) i verktøyet Splunk, som de så fint forklarte for flere intetanende ansatte i ITverket. Her skal de skrive spørringer opp mot Bertel O. Steen sine APIer for å kunne vise blant annet systemenes oppetider og gjennomsnittlig responstid. Teamet består av Ole-Magnus Vian Norum, Håkon Anders Strømsodd, Anmol Singh og Jonny Ngo Luong.

Teamet hos Bertel O. Steen

Dobee

Siste sommerprosjekt finner sted hos Dobee. Dobee er et verktøy for å lykkes med strategi, målstyring og OKR. Hos Dobee sitter Håkon Telje, Line Elisabeth Omli-Moe, Monika Luu og Torunn E. Seyffarth. De har i oppgave å lage forskjellige visninger som kan fortelle hvor langt unna eller hvor nære brukerne av Dobee er å nå sine satte mål. I tillegg til dette skal de også opprette integrasjoner mot Teams og Slack, slik at brukerne kan få status og varslinger knyttet til sine satte mål.

Team Dobee i aksjon

Det virker som sommerstudentene har kommet veldig godt i gang med prosjektene sine, selv om de knapt kan ha fått summet seg etter kick-off på Hafjell, sommerfest og andre arrangementer. Vi er spente på å følge utviklingen deres gjennom sommeren - og vi gleder oss til å se hva de har å presentere når sommeren er over.

Flutter med Bjørnar

Fra arrangørenes side var det knyttet mye spenning til om flyet til Bjørnar fra Vestlandet til Oslo ville bli rammet av den pågående flystreiken. Heldigvis gikk flyet til oppsatt tid og Bjørnar ankom hovedstaden i tide. Hurra!

Alle som kjenner Bjørnar vet at han er stor fan av rammeverket Flutter for utvikling av kryss-plattform mobilapplikasjoner. Dette er noe NTNUs studenter snart også skal få oppleve. Før jul holdt Bjørnar en workshop for alle ansatte der vi konkurrerte om å lage den beste appen for å koble sammen navn og ansikt blant ITverkets ansatte. Der spilte Flutter en sentral rolle. Bjørnar viste oss noen resultater fra denne kvelden og snakket om hvordan han jobbet med å videreutviklet dette konseptet slik at det kan bli til en workshop som skal holdes under itDAGENE på NTNU til høsten. Her oppfordrer vi alle som er i Trondheim under itDAGENE til å møte opp og bli med!

Resultater fra workshopen i desember 2021

Videre i presentasjonen tok Bjørnar oss gjennom den korte historien til Flutter og hvordan det henger sammen med programmeringsspråket Dart. Fordeler som hot reload, store mengder nyttige widgets og The Flutter Engine var ting Bjørnar brukte for å slå et slag for Flutter. For å understreke dette ytterligere ble virkemidler som hjemmelagde memes og benyttet.

React Native med Arild

Arild var fagkveldens siste bidragsyter, og er en som gjentatte ganger har delt av kunnskapen sin på ITverkets fagkvelder. For tiden sitter Arild på oppdrag hos ICE og er mobilutvikler i React Native.

Under talken fikk vi en live demo med kodeeksempler av ICE sin mobilapp for selvbetjening av mobilabonnementer.


Vi fikk høre litt om Arilds erfaringer med apputvikling i React Native etter å ha tidligere jobbet mye med “vanlig” React. Blant mange fordeler med React Native, tok Arild opp en ting som han så på som en potensiell hake ved rammeverket. Nemlig det at rammeverket etter så mange år som ledende innenfor mobilutbiklig, fortsatt er i versjon 0. I skrivende stund er det versjon 0.69 som er den nyeste. Man må derfor ikke bli overrasket dersom versjon 1 plutselig blir lansert og det fører med seg en haug av breaking changes.

Da Arild var ferdig med sin talk var det flere som hadde spørsmål og diskusjonene fortsatte inn i det sosiale opplegget på kontoret etter.

Arrangementsgruppa hadde sørget for mat og drikke gjennom hele kvelden og folk ble igjen for å skravle, spille bordtennis og kanskje nyte en øl eller tre på balkongen i sommervarmen.

Stor takk til sommerstudentene, Bjørnar og Arild som stilte opp med solide talks uten å tenke seg om to ganger. Vi vil også rette en takk til alle andre som bidro til gjennomføringen av denne fagkvelden.