Skip to content

Fagkveld med Omegapoint NorgeFagkveld med Omegapoint Norge

Profilbilde av Anders Kofoed

Forfatter

Anders Kofoed
1 minutter lesetid

Velkommen til fagkveld med innlegg fra ansatte i Omegapoint. Alle eksterne deltagere får et eksemplar av boken Secure By Design - boken er skrevet av kveldens key note speakers Daniel Deogun og Dan Bergh Johnsson.


Dato: 21. september
Tid: lokalet åpner 16:30, faglig innhold begynner 17:00
Sted: Telegrafen - Kongens gate 21, 0157 Oslo

16:30 - 17:00 Mingling

17:00 - 17:45 Key note

17:45 - 17:55 Lyntaler

17:55 - 18:30 Mat

18:30 - 19:00 Forelesninger

sees vi på fagkveld?

Vi starter med noe å drikke og spise før vi setter i gang med spennende forelesninger fra våre konsulenter og fagledere. Det blir først en felles keynote, før vi deler oss i to spor, der hver enkelt kan velge hvem de vil høre på. Et utvalg av det man vil kunne høre følger:

Defense in Depth using Secure by Design

Når vi snakker om "Defense in Depth", vurderer vi ofte dette fra et infrastrukturnivå, men hva med kode? Hvordan skriver du programvare som er sikker fra innsiden og ut? Kan det gjøres med eldre systemer, eller krever det et helt nytt prosjekt fra grunnen av? I denne presentasjonen vil vi svare på dette ved å se på eldre kode fra et sikkerhetsperspektiv. Du vil også lære hvordan du kan oppdage svakheter og hvordan du kan avverge dem ved å bruke "Secure by Design". Hvis du er interessert i "Defense in Depth" og hvordan du kan gjøre koden din sikker ved hjelp av kjente designprisnipper, da er denne presentasjonen for deg!

Profilbilde av Daniel Deogun
Daniel Deogun
Chief Academy Officer, Omegapoint Group

Hva er nå visuell fasilitering, spør du?

Med visuell fasilitering kan alle, også de som (tror) de ikke kan tegne, tegne for å formidle et budskap, og poenget er at strek, sammen med tekst, skaper en "fiskekrok-effekt" for hjernen.

Går igjennom grunnleggende strek, til budskap, og eksempler på bruk.

Visuell fasilitering egner seg både digitalt samt analogt, og også på flip-over (hvor en kan tegne "live" under en presentasjon).

Profilbilde av Arild Berggren
Arild Berggren
Seniorkonsulent, Omegapoint Norge

Kunsten og vitenskapen bak kryptering

Kryptering fungerer som den digitale beskytteren for vårt personvern og vår sikkerhet, og sikrer at våre personlige data og kommunikasjon forblir beskyttet mot nysgjerrige øyne og ondsinnede aktører. Denne presentasjonen tar deg med på et dykk inn i den fascinerende verdenen av kryptering, hvor vi vil utforske følgende temaer:
- Den historiske utviklingen av kryptering
- Symmetrisk vs asymmetrisk kryptering
- Hashing
- Fremtiden for kryptering


Profilbilde av Eivind Jahr Kirkeby
Eivind Jahr Kirkeby
Sikkerutvikling-advocate og seniorkonsulent, Omegapoint Norge

Spørsmål til arrangementet?

Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål til arrangementet, eller om du har andre spørsmål.