Skip to content

BERTEL O. STEEN KAPITALITverket får stjernelag på eiersiden

5 minutter lesetid

Bertel O. Steen Kapital kjøper 51 prosent av aksjene i it-konsulentselskapet ITverket sammen med næringslivstoppene Jo Lunder og Tom Scharning.

Pressemelding.

– Norge står midt i en omfattende digitalisering av både privat og offentlig sektor, der norske it-konsulenter vil spille en stor rolle. I skyggen av de store it-konsulentselskapene har ITverket vokst jevnt og trutt de siste årene, og fremstår som en av de mest attraktive aktørene innen denne sektoren i Norge. Sammen med teamet i ITverket har vi store ambisjoner for å utvikle selskapet videre, sier Haakon H. Jensen, managing partner i Bertel O. Steen Kapital.

ITverket er et it-konsulentselskap med rundt 100 ansatte med kontorer i Oslo sentrum. Selskapet tilbyr tjenester innen systemutvikling, prosjektledelse, arkitektur og digitale kundeopplevelser. Bertel O. Steen Kapital er investeringselskapet til det familieeide Bertel O. Steen-konsernet, med røtter tilbake til 1901. Investeringsstrategien er å investere i mellomstore vekstselskaper med stort potensial.

Bertel O. Steen er en perfekt eier for oss

- Tom Henrik N. Rogstad, Administrerende direktør i ITverket

– Bertel O. Steen er en perfekt eier for oss. De er kjent for langsiktighet, samtidig som de vil tilføre nødvendig kompetanse og kapital for at vi skal kunne ta det neste steget videre. Teamet til Bertel O. Steen Kapital har virkelig sett verdien i den gode og sterke kulturen vi har bygget i ITverket gjennom mange år. Vi ser frem til å utvikle selskapet sammen med dem, sier Tom Henrik N. Rogstad, administrerende direktør i ITverket.

Bertel O. Steen Kapital kjøper 51 prosent av aksjene i ITverket gjennom et eget selskap. I dette eierselskapet vil Bertel O. Steen Kapital kontrollere 86 prosent av aksjene og de erfarne næringslivslederne Jo Lunder og Tom Scharning eier de øvrige aksjene. Både Lunder og Scharning trer inn i styret i ITverket, som vil bli ledet av Stian Skrefsrud fra Bertel O. Steen Kapital.

– ITverket vil være en god plattform for å drive organisk vekst fremover. Vi ser spesielt vekstmuligheter utenfor Oslo, men også i andre sektorer. I tillegg har vi øynene åpne for strukturelle muligheter, og ser ikke bort fra oppkjøp, sier påtroppende styreleder i ITverket, Stian Skrefsrud.

– ITverket har imponert oss med måten de rekrutterer og utvikler IT-konsulenter. De gir ansvar til ansatte som vil mye og gir dem store muligheter til utvikling. Vår ambisjon er at ITverket skal være bransjens mest spennende selskap å jobbe for og med, sier Tom Scharning.

ITverket omsetter for rundt 170 millioner kroner i 2020. På kundelisten finner vi navn som Nets, If skadeforsikring, ICE og en rekke andre store private og offentlige aktører.

– Bank og finanssektoren har vært blant de ledende i digitaliseringen av Norge, og ITverket har imponerende resultater og en lang kundeliste fra denne sektoren. De tar nå med seg denne erfaringen i det videre arbeidet med digitaliseringen av hele Norge, sier Jo Lunder.

For mer informasjon, kontakt:

Stian Skrefsrud, Partner i Bertel O. Steen Kapital, stian.skrefsrud@bos.no

Tom Henrik N. Rogstad, Administrerende direktør i ITverket, thr@itverket.no

Om ITverket

ITverket er et it-konsulentselskap med 100 ansatte som ble startet av Arvid Fagerborg, Tom Furseth og Richard Støen i mars 2000. ITverket tilbyr tjenester innenfor systemutvikling, prosjektledelse, arkitektur og digitale kundeopplevelser. ITverket bistår flere av de største aktørene i Norge innenfor en rekke bransjer, som bank, finans, forsikring og telekom blant flere. ITverket har et stort fokus på faglig utvikling av de ansatte for å tilfredsstille kravene som stilles av it-konsulenter i et stadig mer digitalisert samfunn. I tillegg til det faglige har ITverket over mange år utviklet en svært sterk bedriftskultur, som tiltrekker seg solid fagkompetanse og noen av de beste hodene som finnes på markedet. Denne kulturen innebærer det å se mennesket og la individet utvikle seg, selskapet tar godt vare på de ansatte som gjør at kundene får kontinuitet i leveransene. ITverket skal være et godt sted å jobbe og en fornøyd ansatt er en produktiv ansatt.

Om Bertel O. Steen Kapital

Bertel O. Steen Kapital er en del av Bertel O. Steen gruppen under Bertel O. Steen Holding, et selskap som har vært eiet av familien Steen gjennom nærmere 120 år. Investeringsselskapet Bertel O. Steen Kapital fokuserer på investeringer i små og mellomstore vekstselskaper, og investerer gjerne sammen med gründere eller partnere med tanke på langsiktig utvikling og verdiskapning. I selskapets portefølje i dag finner man selskaper som Viking Outdoor Footwear, Bertel O. Steen Power Solutions, Bertel O. Steen Airport Solutions, Bertel O. Steen Defense & Security og SaaS selskapet Ardoq.