Skip to content

REISEBREVReisebrev fra Live! 360 - Orlando 2017

Profilbilde av Christian Myrvold

Forfatter

Christian Myrvold
5 minutter lesetid

I midten av november 2017 ble den årlige Live! 360 Orlando utviklerkonferansen avholdt i regi av Microsoft selskapene MSDN Magazine, Redmond Magazine og Virtualization Review Magazine. Som en del av årets faglige påfyll valgte vi å delta på denne konferansen.

Dette er forøvrig ikke bare en konferanse, men fem samlokaliserte konferanser:

  • Visual Studio Live! Orlando
  • SQL Server Live!
  • TechMentor
  • Office & SharePoint Live!
  • Modern Apps Live!

Dette betydde svært mange samtidige "tracks" med mange spennende og aktuelle temaer på tvers av ulike fagområder. Konferansen pågikk over tre fulle dager i solfylte Orlando i Florida. En så omfattende konferanse betyr at det er en unik mulighet til å skaffe seg oversikt over kommende trender, dele erfaringer og spe på sin kompetanse.

Anerkjente foredragsholdere, spennende temaer og flotte omgivelser gjør at konferansen er en svært populær begivenhet blant utviklere og IT-pros fra USA og Europa. Konferansen ble åpnet med keynote av Angular spesialisten John Papa som forklarte hvordan en best kunne optimalisere ytelsen til en applikasjon, samt hvordan klargjøre for deploy til skyen og "containerize" Angular applikasjoner.

Vi merket oss at trendene for bruk av skytjenester i ulike former og bruk av kontainere stadig tiltar. En annen trend som nå for alvor tiltar er bruken av maskinlæring ved hjelp av skytjenester. Dette mye grunnet utvalget av tjenester på dette området øker og bruken av disse blir stadig enklere.

Å inneha kunnskap om maskinlæring blir stadig viktigere. Google, som pr. i dag, kun ansetter eksperter på maskinlæring, poengterte dette på ITverket sin åpne fagdag av Google Norge sin B2B ansvarlig. Foredragsholder Lynn Langit på NDC Oslo 2017 fortalte også at de fleste IT studenter i USA som spesialiserer seg på maskinlæring blir ansatt allerede før de er ferdigutdannet.

I tillegg er det fortsatt stor fokus på DevOps. Spesielt på kontinuerlig leveranser med tilhørende metodikk og verktøy for å understøtte dette var temaer i flere av foredragene. Innen fagområdet «Visual Studio/.Net Framework» var spesielt sesjonen «.NET Standard From Noob to Ninja» av Adam Tuliper meget bra. Han forklarte hensikten med .NET Standard, etterfølgeren til Portable Class Libraries (PCL), og hvordan .NET Standarden er bygget opp og versjonert. Sesjonen var meget godt pedagogisk lagt opp ga et godt innblikk i hva som skjer når en bygger prosjekter mot ulike .NET Standard versjoner.

Av de mer underholdende sesjonene på årets konferanse var paneldebatten om temaet "Native or Web - Does it matter?" bestående av de anerkjente foredragsholderne Brian Randell, Damian Brady, Jeremy Clark, Esteban Garcia, Billy Hollis og Deborah Kurata. Blant debattantene var det spesielt Billy Hollis, en stor tilhenger av native, mildt sagt meget "opinionated". Dette medførte mye latter og stort engasjement blant tilhørerne (som også hadde mulighet til å stille spørsmål til panelet).

Ellers vil vi også fremheve følgende gode sesjoner:

  • «Application Insights: Measure Your Way to Success» av Esteban Garcia om applikasjonslogging og -målinger for skybaserte web-applikasjoner og API’er.
  • «Lessons Learned Doing DevOps at Microsoft at Scale» av Buck Hodges som fortalte om erfaringer med hvordan utviklerne fra Visual Studio Team System endret sin kultur fra tradisjonell «Big Bang» releaser til kontinuerlige leveranser og hvilke positiv effekter dette har medført både for produktteamet og kundene.
  • «Building Mixed Reality Experiences for HoloLens & Immersive Headsets in Unity» med Nick Landry viste oss mulighetene med HoloLens og VR i Windows 10.

Tiden før og etter konferansedagene ble flittig brukt til turistformål. Det begynte med en dagstur til Kennedy Space Center som er NASA sitt romfartsanlegg, bare en kort biltur unna Orlando. Her lærte vi om fortiden med månelandingen, nåtiden med den internasjonale romstasjonen ISS og fremtiden hvor øyne og fokus er rettet mot Mars.

Selve konferansen ble avholdt på Universal Studios sitt «resort»-område. All underholdning var dermed bare en 10 minutters gåtur unna hotellet vårt; restauranter, kino, butikker og fornøyelsesparker. Blant annet en brukte vi en dag i Universal Studio parken som kunne by på mange «3D simulation rides» relatert til film og tv-verden. Favoritten ble Transformers som bydde på en virkelighetsfølelse som plasserte oss midt mellom Autobots og Decepticons.

På kveldstid rakk vi også en tur på et forrykende «Blue Man Group» show. Her ble publikum flittig brukt i et interaktivt show med blå menn som minte mest om pantomimer. Kun med kroppsspråk formidlet de humor på en måte vi aldri hadde opplevd før. Anbefales!

Med vennlig hilsen
Bent Harald og Christian