Skip to content

SOMMERPROSJEKTSommerprosjekt 2018: NIF Basket LIVE

Profilbilde av Caroline Stensland Selte

Forfatter

Caroline Stensland Selte
3 minutter lesetid

Sommeren er snart over, og med det går vårt prosjekt hos ITverket mot slutten. Det har vært en morsom, utfordrende og ikke minst lærerik sommer.

Vi startet sommeren med et kick-off på Hafjell. Dette ble en veldig sosial start på sommerprosjektet, der vi ble godt kjent ved hjelp av fotball-vm, bobler i jacuzzien og andre utfordrende aktiviter. I tillegg hadde vi faglig innhold i form av blant annet parprogrammering i C#, kode-kata og tutorials i Knockout. Første dagen ble vi introdusert for årets sommerprosjekter, og inndelt i teamene vi skulle jobbe med denne sommeren. Vi ble plassert på et av to sommerprosjekter hos Norges Idrettsforbund; "Basket LIVE".

På teamet er vi fire sommerstudenter og en teamleder:

  • Marius Bjørkli - Kommunikasjonsteknologi
  • Tiril Sundby - Kybernetikk og robotikk
  • Martin Breivik Smebye - Kommunikasjonsteknologi
  • Caroline Stensland Selte - Kommunikasjonsteknologi
  • Karl Ivar Helsvig - Teamleder

Tidligere har ITverket laget liveløsninger for håndball, ishockey og innebandy, og nå var det Norges Basketballforbund som ønsket en tilsvarende løsning. «Basket LIVE» skal brukes av sekretariatet under basketkamper for å erstatte føring av kamphendelser på papir. Planen er at løsningen skal tas i bruk på nasjonalt nivå allerede fra sesongstart høst 2018. Det har vært motiverende og gøy å jobbe med prosjektet hele veien fra start til slutt, og dermed få være med å ferdigstille prosjektet.

I løpet av sommeren har vi virkelig fått prøvd oss som konsulenter, spesielt siden vi har sittet på kontorene til NIF og dermed hatt jevnlig kontakt med kunden. Vi har hatt standup hver morgen med prosjekteier, ukentlige demoer for NIF og regelmessige kundemøter. Vi har hatt en bratt læringskurve, og etter hvert blitt komfortable med ordet «kravspekk». I prosjektet har vi brukt ASP.NET som backend-rammeverk, og Knockout.js + LESS for frontend. Underveis i prosjektet har det vært gode muligheter for hjelp fra dyktige utviklere fra både NIF og ITverket. Vi har selv fått velge hvilke typer oppgaver vi ønsker å jobbe med, og vi har parprogrammert og samarbeidet mye.

Sommeren hos ITverket har også bydd på mange sosiale begivenheter og nye vennskap. Hver onsdag har vi møtt alle sommerstudentene hos ITverket etter jobb, og da har vi blant annet vært på Kontraskjæret, Fangene på fortet og Sommerlatter. Nå gleder vi oss til siste demo på fredag, og er stolte av løsningen vi skal vise frem. For å oppsummere vil vi si at vi er veldig glade og takknemlige for at vi fikk muligheten til å jobbe hos ITverket denne sommeren.

Hilsen Marius, Karl Ivar, Tiril, Martin og Caroline

Foto: William Feiring