Skip to content

Sommerprosjekt 2023Sommerprosjekt hos Connections

Profilbilde av Caroline Stensland Selte
Profilbilde av Praveen Kirubaharan

Forfattere

Caroline Stensland Selte, Praveen Kirubaharan
3 minutter lesetid

Vi er team Connections! Teamet vårt består av fem studenter fra NTNU:

  • Christian Templen Grave (3. Klasse Datateknologi)
  • Karan Singh Sandhu (3. Klasse Informatikk)
  • Kristoffer Olsen (4. Klasse Kommunikasjonsteknologi og digital sikkerhet)
  • Nicoline Mork (3. Klasse Datateknologi)
  • Olav Alexander Nomeland (4. Klasse Datateknologi)

I sommer har vi utviklet en applikasjon der målet har vært å lage en applikasjon for kunden vår som heter Connections. Applikasjonen består av en nettside for å kunne registrere aktiviteter for å jobbe mot et felles mål før man drar på et arrangement eller firmatur arrangert av Connections. Dette målet kan være hva enn kunden skulle ønske, som for eksempel å spare opp en gitt mengde CO2, løpe en gitt lengde eller hva enn man ønsker å oppnå før turen. Selve aktivitetene man legger inn er like dynamiske som målet. En ansatt får tilgang til en administrator side vi også har laget der man kan legge inn de forskjellige aktivitetstypene. Eksempler på aktivitetstyper hvis man ønsker å oppnå en viss mengde totalt spart CO2 kan være timer tatt buss, kilometer gått eller antall ganger man har vært og plukket søppel.

I løpet av sommeren har vi funnet på mye gøy utenfor arbeidstiden. Blant annet ble konkurranseinstinktene våre vekket til liv på Fangene på Fortet, vi fikk testet våre kunstneriske ferdigheter på Paint'n Sip, og vi besøkte Kok for en ettermiddag i badstuen. Som om ikke det var nok, tilbragte vi de tre første dagene på Hafjell med et opplegg som var fylt med både faglig innhold og teambuilding.

Et av maleriene fra Paint'n Sip

Vi har jobbet i ukentlige sprinter med sprintplanlegging på mandag og demo for kunde og retro på fredag. På en typisk dag har vi kommet rundt 8, hatt en daglig standup kl. 9 og jobbet som vi ville resten av dagen. Teamleaden vår har sittet sammen med oss og svarte på alle spørsmål vi fyrte på han. Lunsjen nytes med de andre på kontoret med ferskt brød, men med et par turer for å spise noe digg ute også. Ellers har vi øvd på bordtennisferdighetene, men ikke alle av oss som greier å slå noen på kontoret enda.

I vår webapplikasjon har vi implementert en rekke teknologier for å oppnå en sømløs, responsiv brukeropplevelse. På backend har vi benyttet oss av C# .NET for å bygge kjernefunksjonaliteten til applikasjonen vår. ASP.NET Core MVC har blitt brukt for å strukturere applikasjonen i Model-view-controller, noe som gjør det enklere å vedlikeholde og utvide applikasjonen over tid. For frontend har vi en React TypeScript applikasjon som bruker Tremor-biblioteket og Tailwind CSS for styling. For å lagre data har vi en Azure SQL database og forenkler databaseforespørsler ved bruk av en ORM kalt Entity Framework.

Takk for oss!

Med vennlig hilsen,

Christian, Karan, Kristoffer, Nicoline og Olav