Skip to content

Velkommen til årets sommerstudenter!

Profilbilde av Praveen Kirubaharan
Profilbilde av Caroline Stensland Selte

Forfattere

Praveen Kirubaharan, Caroline Stensland Selte
4 minutter lesetid

Sommeren er her, og i tradisjon tro ønsker ITverk… Omegapoint Norge sommerstudentene våre velkomne. 13 unge og våkne studenter er klare til å ta fatt på sommeren og produsere god stemning, bekjentskap og minneverdige øyeblikk. Kode skal og produseres.

Mandag første uken startet med en tur til Hafjell. På agendaen sto vår årlige kick-off med faglig og sosialt påfyll. Her fikk studentene innblikk i hvordan skrive god kode, spille frisbeegolf, bryne seg på kodekata-oppgaver og mye mer. I tillegg fikk studentene innblikk i Omegapoint, hvordan sommeren skulle se ut og hvilket team de enkelte skulle være i.


Studentene skal ikke bare være sosiale og bli kjent gjennom sommeren, de skal også jobbe på prosjekter hos Omegapoint sine kunder. Det er fokus på å tilfredsstille kundens behov, og studentene har derfor tett dialog med kunden deres gjennom sommeren. Dette gjør både at kundene får levert nye tjenester på kort tid, og at studentene får relevant erfaring med kundeprosjekter. I 2023 skal studentene jobbe fordelt på tre team hos Patentstyret, Grønt Flagg og Connections.

Patentstyret

Hos Patentstyret skal Daniel, Felix, Herman og Thea jobbe med å digitalisere Tidende. Tidende er et tidsskrift som gis ut av Patentstyret hver uke med kunngjøringer om patent og varemerke, og annenhver uke for design. Per i dag utgis dette på PDF-format, men nå jobbes det med en webapplikasjon som kan erstatte PDFen. Studentene skal i sommer lage mulighet for å søke i tidligere kunngjøringer, samt en tidslinjevisning over tidligere kunngjøringer i en sak. I tillegg til dette vil de jobbe med mulighet for eksport av data, både gjennom åpne APIer eller som PDF. For å lage webapplikasjonen bruker de React med Redux på frontend og .NET på backend.

Teamet hos Patentstyret

Grønt Flagg

Anna, Fredrik, Jonah og Sebastian jobber i sommer på et prosjekt for Grønt Flagg. Grønt Flagg er en miljøsertifiseringsordning som skal styrke bærekraftig utvikling gjennom miljøundervisning i barnehage og skole. En av syv kriterier for å oppnå sertifisering er en årlig miljøgjennomgang. Det er denne gjennomgangen teamet skal jobbe med å digitalisere. Dette vil gjøre det lettere for både skoler og barnehager, men og Grønt Flagg å evaluere, rapportere og følge opp resultatene fra miljøgjennomgangen. Løsningen er en nettside som skal integreres med Grønt Flagg sin søknadsportal som bygges med blant annet Azure, .NET og React.

Teamet hos Grønt Flagg

Connections

I sommer jobber Christian, Karan, Kristoffer, Nikoline og Olav på et omfattende prosjekt for Connections. De skal implementere en applikasjon som lar deltakere på et arrangement som f.eks. en firmatur i regi av Connections registrere oppsamlende aktiviteter. Et konkret eksempel er klimakompenserende aktiviteter de utfører i forkant av en tur. Målet er at alle de små tingene en gjør underveis, som å sykle eller ta buss til jobb heller enn å kjøre bil, skal veie opp for store deler av utslippene forbundet med arrangementet. Applikasjonen skal la deltakere konkurrere mot hverandre. Både mellom avdelinger, men og som enkeltpersoner. I tillegg har studentene laget en applikasjon som lar administratorer importere og administrere alle aspekter ved slike arrangementer.

Teamet hos Connections

Vi ser alle frem til en fin sommer, og vi vet vi har mange spennende uker foran oss. Vi gleder oss stort til presentasjoner av prosjektene på slutten av sommeren!