Skip to content

Advocate: André SørhusArkitekt

Profilbilde av André Sørhus

Forfatter

André Sørhus
2 minutter lesetid

Du lurer kanskje på hvorfor jeg har valgt "arkitekt" framfor "arkitektur"? Vel, svaret er enkelt at ITverket selger ikke arkitektur, men konsulenter (sånn som meg, en løsningsarkitekt).

Og du lurer kanskje, som mange, hva egentlig en IT-arkitekt er eller hva vi gjør? Et spørsmål som aldri har vært lett å svare på, men la meg forsøke med å fortelle hva jeg som løsningsarkitekt gjør hos oppdragsgiver, Lumera, akkurat nå:

Mye av jobben består av det de fleste forbinder med en arkitekt: Design, av arkitektur, fra mange forskjellige "synsvinkler": Informasjon, integrasjon, sikkerhet, applikasjon, system, operativt, infrastruktur, sky (Azure), utvikling, med flere. Så jeg tegner bokser og streker på whiteboards, og noen som blir litt finere i f.eks. Visio eller draw.io, og beskriver disse i f.eks. Word eller Confluence. Det er min jobb å finne frem til alle viktige parter, og kommunisere med disse. For å sørge at nytt design blir det som er best mulig fra mål og krav for prosjektet, organisasjon og kulturen til de som jobber der.

Jeg er med på mange viktige besluttningsprosesser. Som jeg gjerne styrer, tilrettelegger og gjennomfører, og hvor jeg ofte har siste ord. Jeg deltar også aktivt i kundemøter og kontraktsforhandlinger. Jeg bruker mange forskjellige verktøy, mange for IT-arkitekter (som "canvases"), men av og til en del programmering (Visual Studio) og jobbing med infrastruktur (Azure). Men jeg fokuserer mest på å levere grunnlag og tilrettelegge for at andre skal levere effektivt; Kode, infrastruktur, prosesser, organisasjonsendringer, osv.

Jeg jobber med mange forskjellige mennesker og store og små samarbeidspartnere, går helst med skjorte og av og til også i dress (uten slips).

Tilbake til Academy