Skip to content

Advocate: André SørhusArkitekt

Profilbilde av André Sørhus

Forfatter

André Sørhus
2 minutter lesetid

Du lurer kanskje på hvorfor jeg har valgt "arkitekt" fremfor "arkitektur"?

Det enkle svaret er at ITverket ikke selger arkitektur i seg selv, men konsulenter. Konsulenter, som kan gå inn i rollen som IT- eller løsningsarkitekt i nær sagt alle bedrifter og organisasjoner. Fordi vi skal være sertifisert, har trent på og har erfaring på bruk av verktøy og metoder som gjør oss i stand til å raskt forstå forretningstrategi, IT-miljø og menneskelig dynamikk, slik at vi kan beskrive, utvikle og levere verdi gjennom teknologi.

I følge IASA, en global organisasjon for alle IT-arkitekter, som flere av oss i ITVerket er medlem av, skal løsningsarkitekter være eksperter på:

"The art and science of designing and delivering valuable technology strategies"

- IASA

I vårt samfunn hvor det kreves sertifisering for så mange samfunnskritiske og ikke så kritiske profesjoner, er dessverre ofte IT unntaket. Selv innenfor områder hvor IT eller IT-systemer ivaretar en åpenbar kritisk og sårbar samfunnsfunksjon. IASA jobber for å endre på dette med å tilby verktøy, kurs og sertifisering for IT-arkitekter av IASA sine kvalifiserte "certification boards".

Målet med arbeidet som arkitekt advocate og vår faggruppe for arkitekter bygger på dette. Og skal kvalitetssikre at ITverket sine konsulenter som starter i oppdrag hos kunde stiller med verdifull og konkurransedyktig kompetanse og verktøy for rollen som lønsingsarkitekt. Tilpasset og spisset for det norske markedet.

Vi kurser og sertifiserer våre arkitekter hos IASA og følger deres kompetansemodell, som vi også tilpasser til det norske markedet. Gjennom faggruppen bidrar vi med faglige diskusjoner og samarbeid med tanke på kurs og sertifiseringer og temaforedrag på fagtilstelninger.

Både kurs- og sertifiseringsopplegget til IASA, og vårt egen satsning er langsiktig. IT-arkitekt er en vei som må gås opp over tid og bygger på erfaring mer enn noe annet.

Tilbake til Academy