Skip to content

Advocate: Sander Aker ChristiansenCloud

Profilbilde av Sander Aker Christiansen

Forfatter

Sander Aker Christiansen
3 minutter lesetid

Cloud var for en tid siden det nye og hotte, men man har kanskje hørt litt mindre om det i det siste. Likevel er det minst like relevant fortsatt, da flesteparten av våre kunder fortsatt ønsker hjelp til å flytte det de kan av workload over i skyen.

De største aktørene er Microsoft med Azure, Amazon med Amazon Web Services, og Alphabet med Google Cloud Platform. Som de fleste sikkert er klart over er det Microsoft-teknologi som er mest brukt i Norge, og innenfor sky kommer AWS på en sterk andreplass. Videre så sa 14% av mine kollegaer i ITverket at de ønsket å utvikle seg innenfor Cloud da dette ble undersøkt i 2021, og i 2022 var dette noe hele 20% ønsket.

Bottom line: Fokus på Cloud er verdifullt for oss.

Den overordnede ambisjonen min er å legge til rette for at alle skal kunne heve kompetansen sin noe innenfor Cloud, dette uavhengig av nåværende kunnskapsnivå. Jeg vil ha hovedfokus på Azure, men kommer til å se etter muligheter for å også tilrettelegge for AWS. Kan røpe så mye som at det kommer et introkurs før sommeren.

Det er tre konkrete ting jeg kommer til å gjennomføre denne våren:

  • Et introduksjonskurs til Azure. Dette blir en serie på tre ettermiddager/kvelder, cirka 1 time hver kveld, hvor vi går gjennom grunnleggende biter av Azure (også på Teams for de som ikke får til å møte opp). Målgruppen er de som vil få en introduksjon til Azure så dere får en viss peiling neste gang dere er innom tema. Dette blir en god mulighet til å komme i gang med enklere sertifisering som AZ-900 eller Azure Fundamentals for de som trenger et spark bak her.
  • En hands-on workshop i Azure Functions, med varighet rundt 2 timer. Her er målet at man får en introduksjon til Azure Functions, spesifikt Durable Functions, og hvordan man deployer disse til Azure. Deretter kommer en realistisk oppgave hvor man får hands-on experience med å bygge et sett functions mot en problemstilling man fort kunne ha hatt ute hos en kunde. Her er målgruppen ALLE som vil få mer kjennskap til Azure. Jeg tror at Functions er noe hakket mer eksotisk enn VMer og App Services, som det er verdi i å få prøvd seg på.
  • Sist, men ikke minst, vil jeg hjelpe til med å få i gang content til kompetansebanken vår. Tanken er at jeg spiller inn et sett med video tutorials som handler om en konkret teknologi, problemstilling eller noe annet i Azure, og går gjennom denne med kommentarer der relevant. Tema bestemmes i en månedlig poll hvor man kan stemme frem det man ønsker å se.

Tilbake til Academy