Skip to content

Et annerledes blogginnlegg om Nils Arne Eggen, ITverket og muligheter i 2022

Profilbilde av Ida Kristine Skagen

Forfatter

Ida Kristine Skagen
4 minutter lesetid

Nyheten om bortgangen til Nils Arne Eggen i forrige uke gjorde mer inntrykk på meg enn hva jeg hadde trodd og det fikk meg til å tenke. Jeg har aldri spilt fotball, og aldri møtt Eggen. Men jeg har vokst opp i Trøndelag på 90-tallet med en far og to fotballinteresserte brødre. Det ble dermed sett en del Rosenborg-kamper i løpet av oppveksten. Og jeg har ubevisst fått med meg en god dose av Eggens godfot-teori opp gjennom årene.

Kanskje ikke så rart når han med sin filosofi, engasjement og humor, klarte å bygge et Rosenborglag som stadig flyttet grenser på hva man trodde var mulig. De vant 13 seriemesterskap på rad og klarte å komme til kvartfinalen i Champions League. De slo til og med Real Madrid på hjemmebane. Det skal ikke være mulig for en trøndersk klubb fra en liten norsk liga. Rosenborg er nå den mestvinnende fotballklubben i Skandinavia.

Jeg var nok ikke bevisst på hva det egentlig handlet om, denne «godfoten», før senere i arbeidslivet, hvor den har blitt høyst relevant. Godfot-teorien handler om langt mer enn det som konkret skal skje på en fotballbane. Det handler om å dyrke sine styrker, like mye som å forbedre sine svakheter. Og det handler om å skape en delingskultur, en raushetskultur og en «se hverandre» kultur. Med et helhetlig perspektiv kan man få hver og en til å bli den beste utgaven av seg selv, samtidig som man får laget best mulig.

Det var referansen til slik type lagbygging jeg likte så godt da jeg møtte ITverket i 2021. Et selskap med mentalitet for å legge til rette for personlig utvikling og oppfølging, slik at hver av oss kan forme sin ønskede retning, samtidig som vi er et lag og deler kunnskapen mellom oss. Mer kunnskap og erfaring gjør at vi kan flytte nye grenser på hva vi kan hjelpe våre kunder med å realisere – det blir det mange spennende prosjekter av. Og fornøyde kunder.

Nå er jeg i gang med mitt første hele år i ITverket, og med det, blanke ark og nye muligheter! Eller? Blir det et nytt år med nye mutasjoner, nye restriksjoner og enda mer hjemmekontor?

Jeg tror jeg deler oppfatning med mange om at ny virusmutasjon og ny nedstenging før jul ikke var drømmescenarioet for starten på 2022. For egen del gav det en følelse av å «rykke tilbake til start». Mer hjemmekontor, hamstring av selvtester og avlysning av alle felles arrangement var ingen vitamininnsprøytning akkurat. Samtidig må det sies at vi er heldige som jobber i it-bransjen, som er en lite utsatt bransje og som trolig bare har fått mer å gjøre de siste to årene. All ære til de som har jobbet fysisk med sykdom og smitterisiko hver dag, som helsearbeidere for eksempel har gjort.

Jeg syns likevel det er innafor å si at alle kjenner på utfordringer, uansett hvor vi jobber, fordi hverdagen på ingen måte er normal lenger. For oss i ITverket er det mer krevende å få fulgt opp utvikling, læring og mental helse når vi ikke får gjennomført planlagte arrangement, ei heller slått av en prat ved kaffemaskina. Hvordan får man da dyrket samhold og lagfølelse?

Vi er jo fleksible og finner alternative løsninger, men alle blir vi vel lei av digitale møter og digital sosialisering til tider. Utvikling og lagspill er ferskvare, og det merkes nå som vi sitter på hvert vårt hjemmekontor.

Så kanskje er det nettopp nå, med et nytt år som har startet litt bakpå, at vi alle skal ta frem «godfoten vår» som denne frittalende, energiske og til tider brautende Eggen har snakket om. Være litt ekstra rause med hverandre og dele. Ta en ekstra prat på Teams, spørre en kollega om hvordan det går eller om man kan hjelpe med noe.

Eller som Eggen trolig ville ropt fra sidelinjen: «spæll kvarandre god!»

Og hvis vi i tillegg kan ta med litt av Eggens offensivitet, eksemplifisert med sitatet «we play with two stoppers and three spisses», er det kanskje flere enn meg som trekker på smilebåndet og tenker at 2022 kan bli et bra år til tross for en litt treg start. La oss vise at vi er på offensiven og har mer å by på. La oss flytte noen grenser sammen. Og ha det gøy på veien!