Skip to content

FagkvelderFagkveld Teknologiledelse

Profilbilde av Ole Andreas Rydland

Forfatter

Ole Andreas Rydland
2 minutter lesetid

Onsdag 9. november inviterte den nye teknologiledelse-fagruppen i ITverket til en fagkveld med fokus på teknologiledelse. Denne gangen leide vi lokaler på Telegrafen i Kvadraturen i Oslo sentrum.

Agendaen var satt godt i forveien, og over 40 stykker kom for å høre på Henriette, Vegard og Ole Andreas fortelle om utvalgte temaer.

Først brukte Ole Andreas 15 minutter på å introdusere fagområdet Teknologiledelse i ITverket. Vi ser på teknologiledelse som et bredt fagfelt, hvor også tekniske forståelse er viktig. Vi skal ta utgangspunkt i den tekniske kompetansen og erfaringen vi allerede har, og bruke den som grunnlag for å støtte kunder i møte med den nye hverdagen hvor teknologi i større og større grad blir kjernekompetanse for alle bedrifter.


Så var det Henriette sin tur. Hun delte sin reise fra utvikler til team lead, alt hun hadde lært i sin nye rolle så langt, og hvordan man kunne vite om en slik rolle er noe for deg. Hun hadde snakket med flere itverkere på forhånd for å finne ut hva de lurte på, og basert på tilbakemeldingene vi har fått, ser det ut som om publikummet var veldig imponert over kunnskapen Henriette delte.

Etter to presentasjoner var det tid for å kose seg med mat og sosialisering, før vi fortsatte fagkvelden.

Vegard fortalte oss om Spotify-modellen. Han ga en veldig kort introduksjon til den strukturelle modellen (squads, tribes, chapters og guilds), før han gikk gjennom en del av de kulturelle praksisene modellen legger opp til, for eksempel hvor viktig det er å rulle ut kode ofte for å kunne lære fort, hvor viktig det er å håndtere avhengigheter for å bygge autonome team og hvor viktig det er å tilrettelegge praksiser for den spesifikke kontekst.

Til slutt var det Ole Andreas sin tur til å holde et faglig innlegg, og han fortalte om Tight-Loose-Tight-modellen for ledelse. Det har han skrevet en egen bloggpost om!